12 Şubat 2010 Cuma

Timsahın Ağzındaki Tur!


Orta sahanın sağında ve solunda iki bek, göbekte pas yüzdesi son derece düşük iki ön libero. Böyle bir orta sahaya ek olarak ileride top tutma becerisi olmayan iki forvet ile başladı Daum. Amaç oyunu geride kabul edip, hızlı kontra ataklarla gol bulmaktı. İlk yarıda Gökhan Ünal ve Gökhan Gönül ikilisi ile kaçan gollerin ardından, Bursaspor' un yoğun baskısı ve organize atakları ile gelen iki gol izledik. Gollerin ikisinde de Bilica' nın hataları var.

Bursaspor ise Turgay, Volkan, Hüseyin ve Ozan gibi hırslı oyuncular ile ileride baskı kurdu FB' ye. FB' nin yumuşak karnı olan sol kanadından Ali Tandoğan- Volkan ikilisi ile yüklendiler. Vederson ve Santos' un bu ikiliyi durdurmakta başarılı olamadığını söylemeliyiz. Esasen Bursaspor gol için fazlaca risk aldı ve defansın arkasına atılan toplar tehlikeli olabilirdi. Ancak, sahada FB adına bu tür pasları atabilecek bir orta saha oyuncusu yoktu. Bursaspor defansı bunun rahatlığı ile tandemi ileride oluşturarark, orta sahalarına ciddi destek verdi.

FB' nin ne orta sahası, ne de forveti bugün üretkenlik içinde değildi. Bursaspor, ikinci yarıda aynı disiplini korudu. İkinci yarıda ilk pozisyonu kaçıran yine FB oldu. Gökhan Ünal' ın adeta alda at dediği pasta Guiza müsait durumda golü atamadı. Böylesi bir golü kaçırabilen bir futbolcunun hakikaten de FB' de işi olmaz, olmamalı. Bu kaçan inanılmaz gol sonrası, Bursaspor' un 3. golü bulması maça heyecan kattı.

Daum' un Alex' i oyuna alması ve Deniz' i stopere çekmesi doğru bir karardı. Nitekim Alex' in oyuna girmesi ile FB biraz daha organize olmaya ve sahayı iyi kullanmaya başladı. FB' nin oyunda dengeyi kurması biraz da, Bursaspor' un o müthiş ilk yarı sonrası yorulmasından kaynaklandı. Bursaspor fiziksel düşüş nedeniyle, FB' ye önde basamayınca, FB rahat top kullanmaya başladı ve pas yüzdesi yükseldi. Maçın uzatmaya gitmiş olması haline ibre FB lehine dönecekti, zira fiziksel olarak daha diri olduklarını oyunun son dakikalarında gördük.

FB uzatmalarda Guiza' nın biraz da şanslı golü ile turu geçti. Futbolun güzelliği bu. Sahanın en kötü oyuncusu, turu getiren golün sahibi oldu. FB yarı finalde Manisaspor ile eşleşti. Taraftarın yüreğini ağzına getiren bir maçtı, ama bu heyecanı yaşamak bile güzeldi. Bursaspor' lu futbolcuları mücadeleleri ve güzel futbolları nedeni ile kutluyorum. Seergilenen kötü futboldan dolayı Fenerbahçe' li oyuncuları eleştirmek mümkün değil. Bu kadar eksik oyuncu ve konsantrasyon eksiği ile ellerinden geleni yaptılar. Tabi FB' nin halen iyi bir forvet oyuncusu olmadan lig, kupa ve Avrupa' da neler yapacağını merak ediyorum. Guiza FB için yetersiz. Gökhan ise henüz hazır değil. Sadece Semih üç cepheye yetmeyecek gibi gözüküyor.

Tur bütün camiaya hayırlı olsun.

Hiç yorum yok: