18 Temmuz 2010 Pazar

Aykut Kocaman neden başarılı olamayacak?



Aykut Kocaman neden başarılı olamaz?

1) Futbolcular olası başarısızlıklarda faturanın kendilerine değil hocaya kesileceğini biliyorlar. Bu bir gelenek haline geldi. Başkan kendilerine soyunma odalarında ne kadar bağırsa da, ne kadar hakaret etse de sonuçta kalıcı olduklarını biliyorlar.

2) Aziz Yıldıvım Fenerbahçe' de Başkanlık yaptığı sürece futbola karışmaya devam edecek. Tüm yetkiler Aykut Hoca' da falan değil. Bu sadece görüntü.

3) Alex ve Brezilya çetesi (santos hariç) takımda olduğu sürece sahadaki takımın direnci, mücadele gücü ve ruhu olmayacak. Başkan kaldığı sürece de Alex kalacak ve ilk 11 oynayacak.

4) Kadronun kalibresi bu. Yani kadro son derece yetersiz. Fenerbahçe kadrosu 2005-2006 sezonundaki kadro ile maç yapsa 5-0 kaybeder. Appiah' lı, Anelka' lı, Nobre' li, Tuncay' lı, Aurelio' lu bir Fenerbahçe' den bu hale gelindi. Bunun sorumlusunun kim olduğunu yazmaktan yoruldum!

5) Maç yorumlarını okuyorum, taraftar yine Aykut' a yüklenmiş. Eee imamı Aziz Yıldırım olan bir cemaatin başka nasıl bir tavrı olabilirdi ki? Aykut Hoca nasıl oyuna geldi ve bu görevi kabul etti şaşıyorum. Taraftar, halen doğru dürüst transfer yapamamış olan ve yapamayacak olan YÖNETİMİ protesto edeceğine, Aykut Hocaya yükleniyor.

6) Yönetimin önceliği futbol değil. Bir kısım taraftar bunu fark etti. Transferde başarısız olundu. Daha vakit olması önemli değil, sezon hazırlıklarına takımla katılmayan transferden verim alınamaz. Artık öyle kolay kombine satılmayacak. Bu gidişle çapsız futbolcular derbiler hariç sürekli yarı dolu (Azizseverler) tribünlere oynayacak. Bu da onların zaten düşük olan motivasyon ve özgüvenlerini iyice düşürecek.

7) Aykut olası başarısızlıkta arkasında kimsenin durmayacağını biliyor. Bu üzerinde stres yaratıyor. Ancak yine de bu kumarı oynamak istedi.

8) Kulüpte fiilen disiplin sağlanamıyor. Yönetimde herkes kendi işi gücüyle ilgileniyor. Kulüp sahipsiz. Aziz Yıldırım son senesi olduğunu bildiğinden futbola yatırım yapmıyor. Tesis yaparak olası tepkileri dindirebileceğini düşünüyor. Gerçekten de şu kapalı spor salonu projesini erken tamalar ise, bir grup taraftar FB on sene şampiyon olmasa bile Başkan' a destek olmaya devam edecek. Bunu bildiğinden bu kadar rahat hareket ediyor. Ancak bu rahatlık ve disiplinsizlik futbol takımına iyi gelmiyor.

9) Sakatlık belası bu sene de sürüyor. Demek ki futbolcuların adeleleri problemli. Bu iyi antrenman yapmamak veya düzensiz hayattan kaynaklanıyor. Geçen senelerin yarattığı harabiyeti bu sene telafi etmek kolay olmayacak. Cristian, Guiza, Deivid, Gökhan, Özer, Semih, Alex gibi narin futbolcuların bu sezon da sıklıkla sakatlanmaları muhtemeldir.

10) Kadroya ilk 11 e direkt girebilecek 6 savaşçı gerekiyor. Aksi halde bu takımı önüne gelen sahada öper. Aykut Kocaman ne yaparsa yapsın, hangi taktiği verirse versin futbol artık çoğunlukla fizik işi.

İşte bu nedenlerle Aykut başarılı olamaz. Daha sezon başı dur bakalım diyenler, futbolcu kalitemiz iyi hoca oynatamıyor görüşünde olanlar, FB' nin son 12 senesinden memnun kalanlar ve bu gerçekleri moral bozucu safsatalar olarak görenler için diyecek sözümüz yok. Hak ettiğinizi bulmaya devam edeceksiniz.

Hiç yorum yok: